vlcsnap-2016-05-15-08h09m09s94

C. E. Xamba: Anna, Ariadna, Berta, Carla, Farners, Júlia B, Júlia R, Lourdes (baixa), Maria, Paula (baixa) i Sara.
Primer partit en 4 anys on el responsable d’aquest projecte no ha pogut estar a la pista per dirigir, per darrera vegada en partit oficial, a un equip que ha fet créixer amb la mateixa intensitat que ell hi ha posat en l’elaboració de cada entrenament, reunió o sopar. Tot i així, l’equip dirigit des de la banqueta per en Raimond Marcé ha estat capaç de derrotar al líder a la difícil pista del barri d’Horta.
Cap dels dos equips s’hi jugava res, el Lima Horta ja era primer de grup i el Xamba acabaria ocupant una sisena posició que tal com ha anat la temporada és pot considerar un èxit. Tot i que en altres clubs això equivaldria a fer operació de neteja, aquí estem contents….deu ser el clima o la zona en la que ens ha tocat viure, on rodejats de ceps centenaris, veiem com any rere any, el conjunt de la vinya fa un producte digne dels millors paladars, i si un any un cep no ha donat la producció o qualitat esperada, no l’arranquem i en plantem un de nou…sinó que intentem recuperar les seves mancances per a tenir-l’ho apunt per la propera collita. Si es fes una elaboració de vi d’aquesta vinya, diríem que el producte és excel·lent, que ha madurat progressivament per arribar a tenir un bon sabor en boca, un producte amb cos. Els enòlegs que han anat mimant la seva progressió hi han posat l’esperit, el compromís i la paciència, per què el producte final tingui anima. I les dificultats en les que s’han trobat durant aquest darrers quatre anys, els ha imprès caràcter. Un producte artesà de cava petita, que pot estar al nivell de productes de més renom.
Un partit dels que ens té acostumats l’equip, on es combinen moments de joc molt intens, amb joc ràpid i vistos i bones definicions, i moments on sembla que el cercle és més petit que la pilota i sembla que no hi ha manera d’encistellar. Però tot i així, el Xamba va anar, exceptuant els primers minuts, sempre per davant en el marcador, controlant el temps del partit, i tot i que de vegades vàrem pecar de falta de paciència per acabar amb la resistència local, efectuant algunes passades massa arriscades i precipitades, en definitiva el joc del conjunt va ser coherent. Tot i així, un primer quart que acaba amb un marcador de 8-9 i tot per decidir.
En el segon quart, el Xamba ja es treu la son de les orelles, comença a jugar molt més elaboradament, i comencen a funcionar les connexions entre les jugadores. Amb un joc ràpid, alegre i vistós, el Xamba agafa la primera distància important en el marcador. Parcial de 7 a 15 i anem cap a vestidors amb una renda de 9 punts.
A partir d’aquí, el Lima Horta ha començat a demostrar per què ha estat el líder del grup. Un equip molt intens i ben treballat a posat en serioses dificultats a les jugadores del Xamba per anotar des de la pintura, i hem tingut que mantenir la distància des de la línia de tres. Parcial de 16-12 i ajusten el marcador a 31-36.
En altres partits, ens haguéssim començat a passar la pilota com si cremés, i ningú hagués mirat cistella…res d’això, comencem el darrer quart, amb una bona defensa i 2 triples consecutius que tornen a eixamplar la distància. La respota de les jugadores de blau no s’ha fet esperar, i amb un triple i una jugada des 2 , després de fins a tres rebots ofensius, ens tornaven a retallar distàncies. Si amés, afegim precipitació i bona defensa a la nostra sortida de pilota, que ha provocat robatoris molt perillosos que no han acabat ben finalitzats per l’equip local….era per començar a posar-se nerviós. Res d’això, nou triple i a mantenir la diferència. El Lima Horta apretava molt, i ens feia cometre errades en les passades, que eren ben aprofitats per anar eixugant la diferència, però el bon joc combinatiu del Xamba i l’encert en els tirs lliures, ens permetia seguir dominant el partit. El Lima i va posar ganes, però mica a mica va tenir que anar acceptant la seva tercera derrota de la temporada, primera a domicili. Un Xamba que va patir molt en el rebot, va saber gestionar la diferència en el marcador fins el darrer segon de partit, emportant-se una victòria que serveix per recuperar sensacions després d’una temporada molt accidentada, amb pocs efectius i que ha imprès caràcter a les del Penedès. Resultat final 47-51.
Felicitar a les nois del Lima Horta per la intensitat que han demostrat en tot el partit, i a les del Xamba per la victòria.
A l’equip l’hi queden algun amistós (o potser més….) i la seva participació a un torneig per tal de donar la temporada per acabada. Així que deixeu-m’he expressar el meu agraïment a l’enòleg que ha fet possible que gaudim d’aquest excel·lent producte que ens ha fet emocionar durant tots aquest anys. GRÀCIES JORDI…Contigo empezó todo!!!!!!!
1, 2, 3…….Xamba!!!!!!!!!!