vlcsnap-2016-04-04-08h00m05s226

C. E. Xamba: Àfrica, Anna (baixa), Ariadna R, Carla, Farners, Júlia B (baixa), Júlia R (baixa), Lourdes, Maria, Paula Cañizares, Paula Catasus(baixa) i Sara.
Nova derrota de l’equip entrenat per Ràfols /Marcé, en un partit que ja es preveia complicat degut al gran nombre de baixes en l’equip titular, i que s’ha hagut de reforçar amb dues jugadores infantils que militen a nivell B-2.

Un Xamba molt mermat, visitava el difícil Pavelló Municipal Virrei Amat per tal d’intentar competir amb un Sese que ja ens va derrotar a La Gamba de 5 punts en el partit d’anada. Si amb les jugadores titulars, ja va ser difícil competir contra elles, amb 4 baixes i 2 infantils, ha estat tot una quimera, però lluny d’arrugar-se el Xamba ha demostrat que està a interterritorial per mèrits propis, i si no està més amunt a la classificació és per detalls que han fet perdre partits molt ajustats.

El partit començava amb moltes errades per ambdós equips, i hem hagut d’esperar 4 minuts per veure la primera cistella del partit. El Xamba anotava primer, però la ineficàcia defensiva a l’hora d’anar a capturar els rebots, donava masses opcions a l’equip local, que no desaprofitava per encistellar i donar el tomb al marcador. El Xamba, patia molt en defensa, ja que la contundència en els blocs locals, impedia les continuacions en jugades defensives, i això era aprofitat per encarar la cistella amb facilitat. Per contra, al Xamba l’hi costava penetrar fins a sota cistella, havia d’anar aguantant amb llançaments des de l’exterior i des de la línia de tirs lliures. Parcial del primer quart 11-7.

El segon quart, no millorava les expectatives del Xamba. I a la falta d’entesa entre les jugadores, s’hi sumava el desencert i una bona defensa local, que impedia la ràpida circulació de pilota, provocant masses pèrdues en accions precipitades. Seguia costant molt apropar-se a cistella i, com en el primer quart, els llançaments des de fora la pintura i els de la línia de tirs lliures, eren l’únic recurs per anar sumant punts. Mentrestant, un Sese més compenetrat, triangulava molt bé, i aprofitava els espais per poder encarar cistella amb facilitat. Parcial 17-8 i anem als vestidors amb un 28-15 que feia preveure un daltabaix important.

Les jugadores del Xamba, per no malgastar forces, no es desplacen ni als vestidors i es queden sentades a la banqueta escoltant les indicacions dels entrenadors.

La pista llarga i la falta d’efectius no permetia fer gaires virgeries als coachs, i per tal d’intentar arribar el més sencer possibles al final, es canvia la defensa individual, per una zona que a les jugadores locals se’ls ha indigestat una mica. Si a més, l’hi sumes que hem començat a encistellar des de la línia de 3, això feia que el Xamba fos capaç de guanyar el tercer quart per 12-14. També s’ha de dir, que per primera vegada en el que portem de temporada, els arbitres s’han atrevit a sancionar algunes infraccions que fins la data, era força estrany que ho fessin (3 segons o blocs amb moviment).
Amb el resultat de 42-29, un Xamba molt mermat, treia forces de tot arreu per no perdre de pallissa, un partit que estava molt complicat.
Un Sese molt més fresc, pista llarga i pocs efectius…era un peatge massa elevat per poder intentar qualsevol altra cosa que no fos sortir escaldats de la pista barcelonina. Però lluny de venir-se a baix, un Xamba que ha tingut molt d’encert, es situa a 5 punts a falta de poc menys de 4 minuts, gràcies a 3 triples consecutius i a la dificultat que han tingut les jugadores locals per atacar la zona plantejada des de la banqueta. Minut demanat pel tècnic local, per donar instruccions a les seves jugadores, que les del Penedès aprofitaven per recuperar una mica de forces de cara al tram final.
A partir d’aquí, un Sese molt més sencer, aprofita els desajustos defensius per anar ampliant el marcador, i amb un triple sobre la botzina, acabar el partit certificant una derrota previsible, però que va ser del tot lloable per l’esforç que van demostrar durant tot el partit.
Felicitar a les jugadores del SESE per la victòria i a les del Xamba per la capacitat de treball i sacrifici que van demostrar durant el partit.
1, 2, 3…..Xamba!!!!!