Després de l’inici dels entrenaments el 26 d’agost, aquest cap de setmana, l’infantil A s’enfrontava a un dels seus objectius de la temporada, disputar la competició a nivell A. Emmarcades dins el grup 3 juntament amb el R. Gaudi-C.B. Mollet A, El Femení Osona i el C. B. Gavà – Venus 2018, ens esperaven 3 dies intensos de bàsquet per assolir una categoria que exigirà que aquestes jugadores creixin en el seu nivell basquetbolístic.

Xamba: Júlia R., Sara A., Ariadna B., Judit, Carla, Maria, Lourdes, Ariadna R., Sara R. i Paula (lesionada: Júlia T.)

El primer partit, el vam disputar el divendres al pavelló “Màgic Badalona” contra el cap de serie del nostre grup, el R. Gaudí – C B Mollet A. La veritat és que ben aviat es va veure la diferència de nivell i no vàrem tenir massa opcions per poder frenar a un gran equip que l’any passat va quedar subcampió de Catalunya en categoria preinfantil, acabant el partit amb un 36-58 en contra. Les coses començaven malament, però les jugadores no van abaixar els braços i van lluitar tant com varen poder.

El segon partit, jugat a la pista de “Cornellà Centre” va ser disputat fins al xiulet final contra el C.B. Gavà – Venus 2018. Partit entre equips de nivell més equiparat i on el resultat es va decantar del costat del Xamba en un darrer quart d’infart, tot i arribar a la mitja part guanyant de 7, les noies entrenades per la dupla Ràfols/Gol vàrem patir diferents moments de desconcert a la pista que va fer que el Gavà arribes a tenir 4 punts a favor seu en alguns moments del 7è quart. Tensió a la pista, i tensió a l’afició que veia com perillava una victòria molt important per aconseguir uns dels objectius marcats aquesta temporada. S’arribava a la falta de 21.5 segons amb un ajustat marcador de 45-47 a favor del Xamba i tot per decidir. Uns 21 segons que hagueren pogut decantar la balança cap a un equip o un altre i que finalment ho va fer del costat de les noies de Vilafranca.

Arribàvem al darrer partit amb la sensació que havíem superat dues batalles, però que ens quedava la darrera i definitiva contra un altre bon equip, com és el Femení Osona. Partit molt igualat el disputat aquest matí a la pista de “l’Escola Pia de Sabadell”. Els nervis ja havien començat abans de l’inici del matx, quan ens adonem que havíem deixat la segona equipació a casa i restava menys d’1 hora per començar el partit. Gràcies a una gestió d’urgència i a la col·laboració del Fèlix, aconsegueixen arribar les samarretes 3 minuts abans de l’inici (bufffff). Partit molt igualat que no s’ha decidit fins al darrer quart, on el Xamba ha anat gairebé sempre pel darrere en el marcador. Molt bona defensa en conjunt, però un atac monopolitzat per la jugadora més en forma del nostre equip, la Júlia Ramírez, que avui s’ha fet gran. No sóc partidari de donar protagonisme a cap jugadora, però avui haig de fer una excepció. La Júlia s’ha carregat l’equip a l’esquena i ha anotat 29 dels 55 punts per l’equip taronja. Quan a la finalització del 6è quart, el Femení Osona s’escapava de 6 punts (41-35) i veient el desconcert en l’equip del Xamba, tot feia pensar que optaríem a ser uns dels millors tercers dels diferents grups….però a partir del xiulet inicial del setè quart, ben dirigits a la pista per la “JÚLIA”, el Xamba ha imprés un ritme que el Femení Osona ja no ha pogut mantenir, acabant aquest amb un 45-47, per acabar el partit amb un definitiu 49-55.

El nivell A serà complicat, molt complicat. I no podem dependre de què una sola jugadora tingui el seu dia per poder guanyar els partits. Així que a posar-se el “mono” de feina i lluitar per fer un paper digne en aquesta categoria que us ha costat tant assolir. Concentració, intensitat, lluita, constància….són alguns dels valors que han d’imperar en l’equip. I com diuen els entesos en la matèria,,,,tal com s’entrena es com es juga….així que això també hauria de ser una tònica en tots i cadascun dels entrenaments.

Dues victòries i una derrota que ens col·loquen com a segones de grup, amb accés directe a Nivell A. FELICITATS NOIES!!!!!! 1, 2, 3 ……XAMBA!!!!!!!