_mg_2375

C. E. Xamba: Alba, Anna, Ariadna, Carla, Farners, Júlia B, Júlia R, Lourdes, Maria B, Maria F, Paula (lesionada) i Sara.

Victòria molt travada l’aconseguida per l’equip entrenat per la dupla Mònica/Marc al Pavelló Municipal Fum D’Estampa de l’Hospitalet.

Feia tot just un mes, el Xamba jugava i guanyava un partit amistós contra el BC Tecla Sala per 39 a 71, en partit jugat al pati de l’escola Tecla Sala. Ja sabíem que el partit no havia de servir de referència, però era difícil preveure una transformació tant sorprenent de l’equip vermellós.

El partit començava amb avantatge visitant, però ja es podia observar un canvi conceptual en l’equip local, que demostrava que el rival ens tenia ben estudiades i no cometria els mateixos errors que en el partit amistós. Una defensa molt a sobre de les nostres jugadores, provocava moltes imprecisions en les passades i en els llançaments a cistella, i feia que el partit fos un continuo anar i venir sense massa ordre tàctic. Tot i això, el Xamba s’emporta el primer parcial per 14-19, gràcies a un cistella en contraatac als darrers segons.

El segon quart, ha estat poc fructífer en la basant anotadora….1 triple de 5 intents, 2 contraatacs i 1 tir lliure. Poc joc col•lectiu mentre les jugadores del Tecla Sala mostraven més intensitat i no dubtaven en encarar a les seves defensores per presentar-se amb poca oposició a sota l’anella. Mentre les jugadores del Xamba, feien diagonals, per que no acabaven d’encarar cistella. A falta de 1.30 per acabar el quart, es posa per davant (25-24), situació que es reverteix i, tot i perdre el quart per 11-9, seguim per davant en el global per 25-27.

El descans semblava que afavoria al Xamba, que amb un joc més vistós i combinatiu, obria una escletxa en el marcador de 7 punts en pocs menys de 3 minuts (32-39). Intercanvi de cistelles, on les defenses feien aigua i els atacs feien que es convertís en un partit distret pels espectadors, però dels que no agraden gens als entrenadors. I quan semblava que el Xamba havia posat una marxa més i podia agafar certa diferència en el marcador, les jugadores locals, augmenten el seu ritme i el Xamba es torna a col•lapsar…dificultat per sortir amb pilota control•lada degut a la pressió, falta de idees en atac ….els mateixos minuts de bon joc que havia tingut el Xamba, ara els tenia l’equip rival i amb dos minuts, revolucionava el partit i es tornava a posar per davant (40-39) i anava augmentant diferència davant la poca claredat que mostrava el Xamba a la pista. Malgrat tot, mercès als tirs lliures, alguna jugada aïllada i molta feina defensiva, aconseguim mantenir-nos en el partit. Parcial de 26 a 21 i comencem el darrer quart amb 3 punts de desavantatge (51-48).

Un quart on s’havia de posar a prova la capacitat de reacció d’un Xamba tocat, davant d’un equip que no tenia res a veure amb el del partit de mitjans de setembre. E quart començava amb intercanvi de cistelles, fins que el Tecla Sala aconseguia el màxim avantatge de 5 punts (55-50), i com qui no vol, a mercès a que el Xamba augmentava el seu percentatge d’encert en els tirs des de totes les posicions, i les jugadores locals prenien el camí invers….el Xamba torna a posar-se per davant i gràcies a un parcial de 0-11, sembla que comencem a tenir controlat el partit. Però com que no pots dir blat fins que no estigui al sac i ben lligat, de nou a falta de 1.30 i després d’un joc molt descontrolat, on la pilota anava per la pista sense massa sentit, el Tecla Sala es situa a dos punts 61-63. Llançament triple centradet i cap dins, 5 punts que feien que les jugadores locals no poguessin especular i els obligava a encistellar en cada acció atacant…si a més l’hi sumem dos tirs lliures més (15 de 18 en tot el partit), feia que el Xamba agafés un bon coixí de punts, que el Tecla Sala va retallar en un llançament triple a sobre de la botzina. Parcial de 13 a 20 i resultat final de 64-68.

Si la setmana passada els llançaments des de la línea de tirs lliures ens va fer sumar la primera derrota de la temporada, aquest cop, ens ha donat marge per a poder mantenir-nos en el partit i no deixar escapar una victòria més que treballada (Tecla Sala 5 de 16).

Felicitar a les jugadores del C B Tecla Sala pel seu esforç i a les del C. E. Xamba per la victòria.

1, 2, 3……Xamba