la-salle-tgn-66-xamba-53-13-de-21

 

C. E. Xamba: Alba, Anna, Ariadna, Carla, Farners, Júlia B, Júlia R, Lourdes, Maria B, Maria F, Paula i Sara.

L’equip entrenat per la dupla Contreras/Font no va poder treure un resultat positiu de la difícil pista del Tarragonès.

L’equip vilafranquí es desplaçava a terres tarragonines per intentar conquerir una pista que fins a la data havia estat inexpugnable per a tots els equips que ho han intentat.

En un principi, i amb defenses individuals per ambdós equips, el intercanvi de cistelles era constant i cap dels dos oponents agafava distàncies importants. El Xamba era capaç de capgirar el 5-0 inicial per emportar-se el primer parcial per 16-18.

Un segon quart molt semblant al primer, però aquest cop eren les jugadores de Tarragona que aconseguien la victòria parcial en un quart jugat de cos a cos. Parcial de 20 a 14 i arribem a la pausa del partit amb un 36-32 en el marcador.

Després del descans, el partit seguia molt igualat (43-39), fins que les jugadores de La Salle van començar a fortificar la seva cistella amb una defensa en zona, aquí van començar els problemes per les jugadores del Xamba. Poques idees i la única alternativa va ser llançar des de la llarga distància, amb un percentatge d’encert nul, era com si volguéssim penetrar en una muralla a cops de cap, infructuós. Els coachs no trobaven la solució, i tot i que insistien en la forma, les jugadores del Xamba s’estavellaven una i altra vegada contra les pedres. Si a més l’hi afegim un 3 de 11 en tirs lliures, per un 8 de 14 de les locals, s’arriba a la final d’aquest quart amb un parcial de 14-7 i un preocupant 50-39 en el marcador.

El darrer quart segueix el mateix guió amb el que acaba el tercer, una Salle que belluga la pilota amb molta velocitat per trobar els desajustos defensius visitants, mentre en defensa ens pressionen molt bé fins a mig camp i després es parapeten darrera una defensa zonal que seguia sent un mur per les de l’Alt Penedès. Nosaltres seguíem llançant triples, mentres elles només havien de tancar el rebot i anar jugant al seu ritme per anar ampliant el marcador fins arribar als 21 punts (62-41 en un parcial de 11-2). Després de provar d’obrir la porta amb finor i fent un joc exterior sense convicció, un canvi d’estratègia va trobar l’ariet que rebentava la resistència local i el Xamba mica a mica, recuperava el desavantatge. Tard, però s’havia trobat la forma de penetrar a cistella i de fer mal. I quan ja començàvem a recuperar terreny…….GAME OVER.

El temps s’acaba i marxem cap a casa amb la sensació que estem en el bon camí, però que encara hi ha molta feina a fer per no bloquejar-nos contra defenses en zona. Parcial de 14-16 i resultat final de 66-53.

Felicitar a les jugadores de A. B. La Salle Tarragona per la victòria i molts ànims a les del C. E. Xamba.

1, 2, 3….Xamba!!!!!