xamba-61-gava-45-17-de-27

C. E. Xamba: Alba, Anna, Ariadna, Carla, Farners, Júlia B, Júlia R, Lourdes, Maria B, Maria F, Paula (lesionada) i Sara.

Nova etapa amb canvis a la banqueta i noves incorporacions, que han donat més consistència un equip que ha fet un pas endavant. Dirigit des de la banqueta per la dupla Mònica/Marc, l’equip ha aconseguit un bonica victòria davant d’un dels rivals al que més vegades ens hem enfrontat amb un parcial de 5-1 favorable a les del Baix Llobregat.

Els dos equips han desplegat tots els seus recursos damunt la pista, fent que el públic gaudis d’un bonic espectacle que s’ha decantat del bàndol local mercès al majors encert de cara a cistella.

Dos vells coneguts es retrobaven a La Gamba per tal d’iniciar el seu camí a nivell Interterritorial. El partit començava amb molta pressió per ambdós equips, un Gavà molt més físic en pista, feia que les jugadores locals s’haguessin d’esforçar molt en defensa per tal de poder contrarestar la tàctica ofensiva dissenyada per la banqueta visitant. Només picant pedra des del minut 1, s’ha anat mantenint en el partit, davant d’un rival que ni regala ni facilita cap acció. Inversions continues de pilota per descol·locar la defensa visitant i imprimint velocitat en totes les accions, el Xamba comença manant en el marcador, acabant el primer quart amb un 19-14.

El segon quart ha començat espès pel Xamba, ja que amb 2 minuts han dilapidat l’avantatge que han aconseguit durant tot el primer quart, i mercès a 4 llançaments errats i dues de sortides de pilota mal executades, han donat la possibilitat de que les jugadores del Gavà donessin la volta al marcador, possant-se per davant 19-20. Temps mort de la banqueta local i tornem a començar. Aplicant una bona pressió defensiva i deixant sense línies de passada les rivals, el Xamba comença a ofegar el joc de creació del Gavà, provocant moltes errades que són aprofitades per les locals per recuperar el domini amb un parcial de 19-4, arribant al descans amb un marcador favorable de 38-24.

El descans no ha sentat bé a cap equip. el joc vistós ha passat a ser un joc ple de nervis i de imprecisions, on la pilota anava sense massa control per la pista. Han consumit més de 6 minuts per començar a veure alguna cosa, i el Xamba mantenia l’avantatge gràcies a la defensa, però malograva passades i accions d’atac fruit de la imprecisió. A més, en defensa hem concedit 3 accions de 2+1 consecutives que han donat oxigen a un Gavà que no donava el partit per perdut. Parcial de 11 a 15 i el Xamba que segui manant en el electrònic per 49-39.

Tothom sap que 10 punts en el bàsquet no són un avantatge per a jugar relaxat, així que s’havia de fer un darrer esforç per mantenir les opcions d’emportar-se el dos punts. Coneixedor d’aquest fet, el Gavà ens apreta i s’acosta a 7 punts (50-43), el Xamba comença a perdre jugadores per faltes personals i lesions, hi ha estat en la dificultat que les jugadores han tret el caràcter i han començat a dominar els rebots (tasca titànica davant d’un dels equips més alts del campionat), fent que disposessin de diferents opcions en cada jugada. El que ha desencadenat en un domini del Xamba en ambdues cistelles. Amb un parcial final de 11-2 i deixant al Gavà sense anotar durant el darrers tres minuts i mig. Parcial final de 12-6 i resultat final de 61 a 45.

Partit molt intens, que no ha defraudat als espectadors de la grada, ja que ambdós equips han ofert un espectacle dels que fan afició.

Felicitar a les jugadores del C. B. Gavà per la seva lluita i a les del C. E. Xamba per la victòria.

1, 2, 3…..Xamba!!!!!!!